De Ayous boom | AyousGevel.nl                                                      
  
  

" Een fraaie en duurzame gevel begint bij de hoge kwaliteit gevelbekleding van AyousGevel.nl "

  
  

De Ayous boom

De Ayous-boom, wetenschappelijk bekend als Triplochiton scleroxylon, is een loofboom die behoort tot de familie Malvaceae. Het is inheems in de tropische regenwouden van West-Afrika, met name in landen als Kameroen, Ivoorkust, Nigeria en Ghana. De boom kan indrukwekkende afmetingen bereiken, met een hoogte van 40-50 meter en een diameter van 1-2 meter.

Geurige bloemen

De Ayous-boom heeft een rechte stam en een brede kroon met grote, groene bladeren die elkaar overlappen. De bladeren zijn handvormig en bestaan uit vijf tot zeven lobben. In de late lente of vroege zomer produceert de boom kleine, geurige bloemen die in clusters groeien. Deze bloemen trekken bestuivende insecten aan. Na de bloei ontwikkelen zich vruchten in de vorm van houtachtige capsules die zaden bevatten.

Brede toepasbaarheid

Het hout van de Ayous-boom wordt gewaardeerd om zijn lichte gewicht, zachte textuur en gemakkelijke verwerkbaarheid. Het wordt veel gebruikt in de bouwsector voor toepassingen zoals gevelbekleding, interieurbekleding, kozijnen, deuren en meubels. Daarnaast wordt Ayous-hout ook gebruikt voor de vervaardiging van fineer, triplex en multiplex.

  
  
AyousGevel.nl

Blijf op de hoogte

Kijk regelmatig op deze website voor de nieuwste ontwikkelingen in gevelhout. We zijn op dit moment druk bezig om voor alle soorten courante gevelbekleding websites te ontwikkelen.

Kijk ook op Schuilenga Hout

  
  

© AyousGevel.nl - Sitemap - Privacy & Cookies - Contact - #PRD

De Ayous boom